22 april 2012

att överraska en fin vän

Cornelia fyllde år i måndags, så igår var vi några tjejer som träffades hemma hos Lenke i smyg för att baka en chokladkaka tillsammans. Vi skulle nämligen överraska henne!
När vi hade tagit ut kakan ur ugnen och kämpat med att blåsa upp envisa ballonger, började vi gå bort mot Cornelias hus. Hon själv trodde bara att hon skulle ha en liten tacokväll tillsammans med tre av tjejerna, när vi i själva verket var fem personer till!

Sonja ringde till Cornelia och lurade bort henne till en busshållplats som de inte kunde hitta vägen ifrån. Samtidigt smög vi närmare hennes hus. Allting var ganska kaos och vi sprang hit och dit hela tiden.


Tillslut kom vi fram till hennes hus och gömde oss i hennes trädgård. Sonja ringde henne igen och sa att de hade lyckats hitta i alla fall, men att de nog hade kommit till baksidan av huset. Hon blev lite irriterad eftersom hon var tvungen att gå fram och tillbaka i onödan, så det var ganska svårt för oss andra att inte fnittra i bakgrunden. Och så tände vi ljusen på tårtan.
birthday cake

När Cornelia kom ut till trädgården hoppade vi fram och började sjunga för henne.
Åhh det var så kul, för hon blev så galet förvånad och jättejätteglad.


Efter att hon hade blåst ut ljusen och fått massvis att grattiskramar så gick vi in i huset för att äta tårtan.

Och någon timme senare, när vi hade ätit upp och Cornelia hade öppnat presenterna, tog jag och Maja bussen hem.

Och så åkte vi hem till vår lilla stad igen. Fast inte hem-hem, utan hem till Matilda. Och så myste vi hos henne en stund, tuggade chips och provade alla hennes solglasögon. När klockan var halv tolv åkte jag hem för att sova. Puss på dagen!

3 kommentarer:

  1. Hej där! det är så att det pågår en lek som kallas elvafrågors-leken och den tyckte jag var lite smårolig så nu har jag utmanat dig på min blogg! Kika gärna in om du vill läsa frågorna och hur leken går till. Kramis!

    SvaraRadera
  2. Sv; JA; VISST E DET FINA DU!

    SvaraRadera
  3. Åh, så mysiga bilder! Blir helt glad ju! :)

    SvaraRadera