17 november 2012

elva frågor

För många månader sedan blev jag utmanad av fina Josefine att vara med i 11-frågor-leken. Den går ut på att man ska svara på elva frågor och sedan ställa elva nya frågor till elva andra personer. Jag är ju flera månader efter, men nu har jag äntligen gjort ett blogginlägg med svaren på frågorna jag fick av Josefine:

1. Favoritplagget och varför?
Har liksom många favoriter, men en favorit i sommar har nog varit min blåblommiga klänning. För att den är blå, blommig och för att jag trivs så bra i den. Fastnar förövrigt alltid för blåa plagg när jag går runt i butiker, utan att riktigt veta varför.

2. Vilken låt får dig att bara vilja dansadansadansa tills fötterna värker?

Ingen aning faktiskt. Men jag tycker om låtar där basen liksom dunkar i hjärtat.


3. Vilket är ditt allra finaste minne?
Ett underbart minne var när vi var ett helt gäng som åkte till Åre och tog oss till skidområdets högsta topp. Snön var svår att åka på och jag var ganska ny på snowboard, men sedan när den svåraste biten var avklarad sa Jonas "Nu är det bara mjuk snö kvar, så vi ses där nere vid liften" och så åkte vi över vit glittersnö och allt var helt knäpptyst för att det var så mjukt. Alltså, jag kommer aldrig glömma den känslan. Man blir så fruktansvärt lycklig av att åka på orörd snö.


Och ett till! Jag och några fina vänner cyklade till ett stort vattenfall för några år sedan och hela den dagen var bara så fin. Att tillsammans få andas sommarluft och cykla på tandemcykel längs med åkrarna i kvällsljus, med solen på högra sidan om oss och månen på vänstra - det gör en så varm inombords. Sommarkänslan från den dagen sitter fortfarande kvar i kroppen.

Och så sommaren tvåtusentio förstås. Ett av mina finaste sommarlov. (På bilden här nedanför ser ni två fina vänner som jag lärde känna på konfalägret den sommaren.)
4. Vad är det allra första du gör när du kommer hem efter en lång dag i skolan?
Brukar gå ut på en liten hundpromenad direkt, sen brukar jag kolla facebook av gammal vana, bläddra bland lite fina bloggar och ta lite kort om dagen känns extra fin. Jag tänker alltid att jag ska plugga direkt när jag kommer hem, men det brukar bli senare ändå. Ibland tar jag en powernap också (jag älskar powernaps) om jag har sovit för lite på natten.

5. Favoritsysslan en fredagskväll?
Andas. Umgås med favoritpersoner långt in på natten och hyra film ibland.

6. Om du fick välja att åka någonstans, vartsomhelst precis just nu vart skulle du då åka och varför?
Precis just nu hade jag gärna åkt hit:

...just för att det hade varit så perfekt med en bekymmerlös dag i ett vattenland tillsammans med personer man trivs extra bra med. Och så såg jag den här bilden och bara insåg att just Kinesiska muren som vattenrutschbana hade varit det ultimata. 6 400 kilometer liksom - blir helt pepp av bara tanken. (klicka på bilden för källa)

7. Berätta om din allra största dröm.
Jag drömmer om att göra en stor film, eller så vill jag anordna en stor musikal. Att få regissera något, det är i alla fall något som hade varit så häftigt att få göra. Och så vill jag vara en äventyrsmänniska i framtiden, som får se och uppleva många olika saker på jordklotet.

8. Vad är ditt allra bästa skönhetsknep?
Var utomhus i solen, ät blåbär direkt i skogen, var i fjällen och drick friskt, iskallt vatten ur bäckarna där. Då ser man frisk ut! Och om man ska skriva om smink så brukar jag tycka om att använda rouge på hösten och vintern, det brukar bli ganska mysigt.

9. Jag som älskar frukost undrar förstås - vilken är din bästa frukost?
ååååååå. Jag älskar också frukostar. Amerikanska pannkakor (eller pannkakor överhuvudtaget), melon av olika slag, färska bär, och smoothie. Kanske inte allt detta på samma gång, men detta var i alla fall några ingredienser till en fin morgon. 
(Att titta på film på morgonen tillsammans med favoritfrukosten gör mig också sådär extra lycklig. Eller att sitta ute i trädgården på sommaren.)
10. Vilka tre saker tycker du allra bäst om hos dig själv?
Oj, vilken svår fråga. Kanske 1. min förmåga att stanna upp och lägga märke till små oviktiga (som egentligen kan vara ganska viktiga) saker i livet. Alltså att kunna framhäva något fint i något som annars skulle kunna glömmas bort eller så. Stjärnhimlar, ett konstigt ord, en doft, en speciell tanke, en lustig känsla och så vidare. Bloggen har faktiskt hjälpt mig väldigt mycket när det gäller att hitta det fina i allt som händer.  2. Jag tycker om att jag kan använda mig av musik. Skapa musik och spela musik. Visserligen hade jag velat bli ännu ännu bättre, men jag är ändå glad för det jag redan har lärt mig. Och så 3. att jag är ganska så bra på att komma på kreativa idéer. Den egenskapen fungerar dock inte så värst bra under press och jag kan även bli bättre på att försöka ta vara på den, men ja. Jag är tacksam för att jag har fått en liten kreativ ådra i alla fall. Och alltså den här frågan var ju den svåraste av dem alla men såhär får det bli.

11. Om du bara fick dricka en enda dryck i resten av ditt liv - vilken dryck skulle du välja då? ps. vatten gills inte
Mjölk!


___________________________________________________________________

Och nu är det min tur att ställa frågor vidare till andra personer:
1.. Nämn en sak som förgyllde din sommar extra mycket.
2.Vilket klädesplagg kommer du trivas bäst i nu i vinter?
3. Bästa filmen du kan komma på just nu?
4. Välj en årstid du tycker mest om och berätta varför du väljer den.
4. Vad längtar du mest efter?
4. Vilken är den bästa platsen på jorden enligt dig?
6. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet. Vilken väljer du?
7. Favoritdoft?
8. Skriv ned det bästa eller finaste stycket i en låttext du hört och beskriv varför du fastnade för just det.
9. Det fulaste ordet du vet och så det du gillar mest.
10. Artisten som har bästa sångrösten enligt dig?
11. Hade du kunnat tänka dig att åka ut i rymden?

Frågorna väljer jag att ställa till OliviaEllen, Maja, Hilda
Hoppas att ni kommer ha tid och lust att svara! Pusseduss 

7 kommentarer:

  1. fina johanna! sommaren tvåtusentio är ett så fint minne! det bästa! så glad att vi lärde känna varandra, puss från FilipaFågel <3 &din blogg är också så fin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. åh men TACK Filippa, du är så himla bra och fin du. Fatta vad jag är glad då, att jag lärde känna dig!! PUSS

      Radera
  2. svar: Jaa, jag såg det! Så himla kul, det ska jag absolut göra. puuuss fining

    SvaraRadera
  3. godaste frukosten jag sett!

    SvaraRadera